In Den Haag geboren, getogen en gebleven. Frank van Westbroek is Frank de Ooievaar. Dezelfde persoon, alleen de naam van anderen gekregen.

Frank van Westbroek (Den Haag, 1986) schreef in 2007 zijn eerste gedicht voor de gedichtenbundel Poëzie op Pootjes. Bij de presentatie van deze bundel mocht hij zijn eerste zenuwachtige stappen op het podium zetten. Aangemoedigd door onder andere Karel Kanits en Kern Koppen (die hem tot Frank de Ooievaar doopten) heeft hij de pen niet meer neergelegd en inmiddels heeft hij zijn gedichten op verschillende plekken mogen voordragen en publiceren. Zo maakte hij in oktober 2011 zijn gedroomde opwachting op Puur Gelul in het Paard en stond hij eerder al met jazzformatie Ongerept op The Hague Jazz en in het Korzo Theater.

Ook schiet Frank van Westbroek graag foto’s op feesten, evenementen, andere gelegenheden of geen gelegenheid op zich. Zonder de ballast van enige educatie of voorbereiding springt hij in het moment en drukt zijn platen af. Ongepolijste foto’s met veel gevoel in docu-stijl zijn het gevolg. Zijn foto’s schiet hij voornamelijk voor de band Kern Koppen en het kledingmerk Ongetemd, maar andere opdrachten slaat hij ook niet af.

Wil je meer informatie? Daar is de contactpagina voor!

Anderen over Frank van Westbroek:

“Een groot man, met een in verhouding nog groter hart. Alles wat hij daarin draagt, draagt hij over. Rake humor, rauwe emoties. Frank is en blijft Frank.” – Guus van der Steen (Kern Koppen)

“Niet bereid tot enige concessie of compromis, neemt hij geen blad voor de mond. Direct, hard, met zelfspot en zwaar aangezette ironische ondertoon vuurt hij zijn gedichten af als kruisraketten.” – Karel Kanits

“Een aantal mooie beelden door de ogen van Frank ‘de Ooievaar’ van Westbroek die de avond op eigen wijze wist samen te vatten…” – Ongetemd